Brudklänningar

Brudklänningar

Att välja bland alla brudklänningar eller bröllopsklänning är både roligt, spännande och arbetsamt eftersom valet av brudklänning är mycket viktigt. Fantasin skenar i lätt i väg gällande fantastiska brudklänningar som man sett från bröllopsfester i tidningar och TV. Den bröllopsklänning som man själv bär ska ju inte bara passa din kropp utan brudklänningen måste även passa din personlighet och plånbok. Brudklänningar.info är till för att hjälpa dig i ditt val bland alla brudklänningar.

Färg på brudklänningen

En brudklänning är normalt vit i någon form av nyans. Det förekommer även brudklänningar som är krämvita, champagnefärgade eller ljust, ljust rosa.


Färg på brudklänningar

Att ha en annan färg på bröllopsklänningen tycker vissa är fel men andra tycker det är helt OK. Det finns många som har gift sig i pastellfärgade klänningar eller brudklänningar med riktigt mycket färg eller rent av svart. Om du väljer en annan färg än vit på din brudklänning ska du komma ihåg en sak, dina vänner kommer att komma ihåg klänningen.

På 1770 och i början av 1800-talet gifte sig nästa alla i sina finaste kläder vilket kunde vara folkdräkt eller en färgglad klänning. I bättre kretsar användes en färggrann balklänning som brudklänning. Att ha en speciell brudklänning som bara användes en gång var inte att tänka på tidigare men på 1800-talet fanns det fler som fick det bättre och därigenom även råd att visa att de hade pengar att köpa en exklusiv brudklänning och använda den en enda gång. Vanligast var dock att gifta sig i en svart brudklänning vilket de flesta i Sverige gjorde fram till 1920-talet.

Kyrkan har i viss mån styrt valet av färg på brudklänningen till vitt för att den vita färgen symboliserar oskuld och redlighet vilket det kristna tron krävt inför äktenskapet.

Längden på brudklänningen

Brudklänningens längd kan vara allt från kort-kort till hellångt

Längden och modellen på en brudklänning kan variera väldigt mycket. Tidigare var det endast accepterat med långa brudklänningar som inte visade någon hud över huvud taget. Under hela 1900-talet blev de kortaste brudklänningarna allt kortare där ben, arm, rygg och barm visade allt mer.

Nu kan du välja precis den längd på brudklänningen som du önskar utan att det är fel. Du ska utgå från dina preferenser vid valet av brudklänning, både när det gäller längd, modell och färg på din bröllopsklänning. Om du känner för det kan du välja en festklänning som du har liggande.

Hitta bröllopsklänningen och accessoarer hos


Hitta alla intressant inför bröllopet

Här kan ni finna värdefull information om bröllopsklänningar men också en del kul och lustiga saker gällande brudklänningen.Meny - Bröllopsklänning
Till förstasidan på www.brollopsklanning.nuHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter